Nordic Adventure Race

29.06.2020

Nordic Adventure Race on pohjoismaisten partiolaisten vuosittain järjestämä viikon kestävä seikkailukilpailu 13-16 vuotiaille pohjoismaisille nuorille. Tapahtuma järjestään seuraavan kerran 29.6-6.7.2020 Färsaarilla ja on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan kansainväliseen partiotoimintaan Färsaarten upeassa luonnossa.

Tapahtuman osallistumisaksu on 2000 DKK (noin 270€). Matkat Färsaarille ja takaisin eivät sisälly hintaan, ja niistä aiheutuu luultavasti noin 400€ lisäkustannukset. Lippukunta pyrkii tukemaan osallistujia, ja osallitumiskustannuksiin voidaan hakea tukea myös erinäisiltä järjestöiltä tai varainhankinnalla.

Nordic Adventure Racessa partiotaitojaan pääsee testaamaan niin yksilönä kuin ryhmän jäsenenä. Samalla pääsee tapaamaan partiolaisia kaikkialta pohjoismaista. Seitsemän päivän kisailu Färsaarten upeassa luonnossa sisältää kävelyä, juoksua, vaeltamista, vesillä liikkumista, uimista, sekä paljon muuta. Matka voi välillä tuntua vaativalta ja siihen sisältyy jännittäviä haasteita, jotka kohdataan pää pystyssä.

Tapahtumaan osallistutaan 6-8 hengen sekavartioissa, joissa eri kulttuurit kohtaavat jännittävissä ja hauskoissa haasteissa. Jokaisen vartion mukana liikkuu vähintään yksi aikuinen johtaja. Vartiot hoitavat itse ruuanvalmistuksen sekä leiriytymisen, ja kantavat itse omat retkeilytarpeensa. Nordic Adventure Race on liikunnallinen kilpailu, joten hyvä fyysinen kunto on vaatimus kaikille osallistujille. Osallistujan tulee pystyä kantamaan varusteitaan itsenäisesti Färsaarten vuoristoisessa maastossa.

Tapahtumaan ilmoittautuminen alkaa joulu-tammikuun aikana ja järjestetään kootusti Suomen Partiolaisten toimesta, sillä jokaisesta maasta otetaan mukaan korkeintaan 25 osallistujaa. Mikäli seikkailukisaan tulee paljon ilmoittautuisia, eivät kaikki kiinnostuneet välttämättä pääse mukaan. 

Lisätietoa tapahtumasta ilmestyy tapahtuman nettisivuille. Sivut on kirjoitettu englannin ja skandinaaviskan sekoituksella. Kaikki oleellinen tieto jaetaan kuitenkin kiinnostuneille suomeksi, joten kielimuurista ei tarvitse huolestua.

Kysymyksiä? Ole  yhteydessä Heli Huttuseen helihuttunen1998@gmail.com