Mitä partiossa tehdään?

Tähän kysymykseen on vaikea antaa ytimekästä vastausta. Ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti kerran viikossa, jonka lisäksi retkeilemme ja leireilemme, vanhempien ikäkausien kanssa myös ulkomailla. Partiossa voi oppia kaikkea retkeilystä koodaamiseen. Partio yllättää ja tarjoaa kokemuksia myös varttuneemmille - saatat päätyä lentelemään pienkoneella kotikaupunkisi yläpuolelle, nukkumaan igluun tai pitämään hauskaa uimahallibileisiin. Kaiken toiminnan taustalla ovat kasvatukselliset tavoitteet. Partiolaiset tarjoavat myös kattavimman johtamiskoulutuksen nuorille Suomessa.

Mitä partion jäsenmaksuun sisältyy?

Jäsenmaksu pyörii 60 euron tienoilla ja se maksetaan kattojärjestöllemme Suomen Partiolaisille. Jäsenmaksu mahdollistaa osallistumisen kokouksiin ja leireille. Se sisältää myös partiovakuutuksen. Lippukunta ei peri omaa jäsenmaksua, mutta leireille ja retkille osallistumisesta peritään osallistumismaksuja mm. ruokakustannuksia varten.

Partiolaiset saavat kotiinsa Pohjan Puhuri -lehden. Partion jäsenkortilla saa 10 % alennuksen Scandinavian Outdoorista sekä Partioaitasta, pois lukien partiotuotteet kuten paidat ja merkit.

Mitä varusteita tarvitsen partioharrastuksen aloittamiseen?

Jokainen lippukuntalainen ostaa partiohuivin (10 e). Sen lisäksi kokouksissa on hyvä pitää mukana ulkovaatteet sekä mahdollisesti muistiinpanovälineet. Leireillä tarvitaan usein puukkoa, makuupussia ja -alustaa sekä särkymättömiä ruokailuvälineitä. Myös lippukunnalta löytyy lainavarusteita, joita kannattaa kysellä lainaan ennen leiriä, mikäli omien varusteiden hankkiminen ei ole vielä ajankohtaista.

Milloin ostan partioasun ja mistä?

Partioasuun kuuluu huivin lisäksi sudenpennuilla sininen collegepaita ja seikkailijoista eteenpäin partiopaita. Partiopaitaa voi käyttää halutessaan kokouksissa, juhlissa ja leireillä, mutta se ei ole pakollinen varuste. Ulkomaan leirimatkoilla partiopaitaa sen sijaan usein tarvitaan, kuten myös partioparaatiin osallistuessa. Partiopaidan kanssa voi käyttää partiovyötä ja tarpojista ylöspäin pilliä oman ikäkauden värisellä pillinarulla.

Partioasun voi ostaa Scandinavian Outdoorista. Merkkien ompeluohje löytyy Suomen Partiolaisten nettisivuilta. 

Mitä ovat lippukunta, piiri, kattojärjestö?

Partiotoiminta tapahtuu paikallisyhdistyksissä, lippukunnissa, jollainen myös Tervapartio on. Piirimme on Pohjanmaan Partiolaiset. Piiri tukee lippukuntien toimintaa sekä järjestää isompia tapahtumia ja tarjoaa mm. koulutuksia. 

Kattojärjestö Suomen Partiolaiset järjestää koko Suomen laajuisia tapahtumia sekä tarjoaa tukea ja materiaaleja piireille ja lippukunnille.


Jos jokin asia jäi vielä mietityttämään, voit lähettää kysymyksesi alla olevalla yhteydenottolomakkeella