Tervapartio

Tervapartio on vuonna 1958 perustettu Oulussa, Hintan alueella toimiva keskikokoinen sekalippukunta. Tällä hetkellä lippukunnanjohtajana toimii Viivi Huttunen.

Toiminta ja tapahtumat

Partiossa toimitaan viidessä eri ikäkaudessa: sudenpennut (7-9), seikkailijat (10-12), tarpojat (12-15), samoajat (15-17) sekä vaeltajat (18-22). Sudenpennut oppivat retkeilytaitoja ja yhteistyötä leikkien ja suorittaen jälkimerkkejä. Seikkailijoiden ohjelmaan kuuluu paljon retkeilyä, perinteisten partiotaitojen kertaamista ja uuden opettelua. Tarpojat pitävät hauskaa yhdessä tutustuen yhteiskuntaan ja pääsevät harjoittelemaan vastuun ottamista. Samoajat ja sitä vanhemmat osallistuvat kasvavassa määrin lippukunnan arjen pyörittämiseen, mutta pääsevät samalla suorittamaan myös omaa ohjelmaa ja tekemään reissuja.

Tervapartio pyrkii järjestämään vuosittain koko lippukunnalle yhteisen leirin kerran kevät- ja kerran syyskauden aikana. Lisäksi kesällä tarjotaan kesäleirimahdollisuutta. Ryhmät tekevät myös omia retkiään pitkin vuotta. Perinteisiä koko perheen tapahtumia ovat syksyinen iltanuotio, kevään talvipäivä sekä vuosittaiset joulu- ja kevätjuhla.

Tilat

Tervapartion kokoontumistilat, eli niin sanottu "kolo", sijaitseen Hintan seurakuntatalon kellarissa. Kokouksia varten käytössä on kaksi huonetta, joiden lisäksi tiloista löytyy pieni keittiövarasto. Tervapartio omistaa myös Sanginjoen varressa sijaitsevan Satimen kämpän. Pieni, mutta viihtyisä kämppä on puulämmitteinen, eikä siellä ole juoksevaa vettä tai sähköä. Sadin odottaa innokkaita käyttäjiä - varaukset kololla olevaan varauskalenteriin ja lippukunnanjohtajalle. 

Tervaposti

Lippukunnan oma lehti Tervaposti on ilmestynyt vuosikymmenien ajan vaihtelevasti. Parhaimmillaan lehteä on julkaistu lähes kymmenen kertaa vuodessa. Välillä lehden toiminta hiipui lähes olemattomiin, mutta nyt se on vakiintunut ja lehteä pyritään julkaisemaan kaksi kertaa vuodessa joulu- ja kevätjuhlan yhteydessä. Lehden toimitus on aina avoin vastaanottamaan tervapartiolaisten piirroksia, haastatteluja sekä muita kirjoituksia. Jos lehteen kirjoittaminen kiinnostaa, kannattaa olla yhteydessä omaan johtajaan.